Vajon van-e élet a balatoni hekk után? Gourmet&Sörfeszt Zamárdi

Szerző: admin | 2019-07-04 10:00

Vajon van-e élet a balatoni hekk után? Gourmet&Sörfeszt Zamárdi

Ez a kérdés mára már talán kicsit elcsépelten hangzik az utóbbi évek fejlődésének tudatában. De vajon mennyire tudott elszakadni a balatoni régió gasztronómiai élete a megszokottól, és mennyire lett magasabban kvalifikált a vendéglátás? Erre a kérdésre számos válasz adható, viszont egy biztos: valami megmozdult az utóbbi években. Ezt a változást szeretné minőségben, trendben is erősíteni a Gourmet&Sörfeszt Zamárdi - 2019. augusztus 01 – 04 közt a Balaton partján. 

Arra sokan emlékeznek, hogy 30–40 évvel ezelőtt teljesen más volt a Balaton hangulata. A rendszerváltás előtt özönlöttek a turisták Európa keleti régiójából, hiszen a magyar tenger rendkívül szép környezete, gyorsan felmelegedő vize ide vonzotta őket. Akkoriban a magyarok számára is közkedvelt üdülőhelynek számított, és tömve voltak a strandok, kikötők. Az akkori életérzéshez kifejezetten hozzátartozott a balatoni hekk, a zsírtól csöpögő lángos, a porcukrozott palacsinta és az olcsó, tömeggyártott sör.

Tudtuk már akkor is, hogy kincset érő dűlők egyedi mikroklímáján minőségi borok készülhetnek, de leginkább a badacsonyi borvidék maradt meg a köztudatban. Amit akkor nyújtott a Balaton gasztronómiája, teljesen megfelelt a kor igényeinek, hiszen nem tudtuk, hogy miért minőségi az étel, mitől élvezetesebb a bor, csak az idősebbek emlékeztek nagyanyaik korából a minőségi sörre és nem is hallottunk az ételallergiáról, glutén- és laktózérzékenységről. Ezen "virágkor" után a balatoni régió egy nagyon komoly hanyatláson esett át: sajnos éveken keresztül nem jelentett sem a turistáknak, sem a magyar közönségnek kiemelt célpontot.

Ez a tendencia az elmúlt időszakban megváltozni látszik, a drágán rossz minőségi két hónapig hozzáálláson túl egy komolyabb minőségi trendet, piaci elvárást követő vállalkozói réteg kezd kialakulni és működni, akik felelősségvállalása irányt mutatott a balatoni gasztronómia felvirágoztatásra. Hiszen mára már kialakult egy olyan értő közönség, aki igenis a színvonalas vendéglátást keresi ezért hazánk más területein a magyarországi gasztronómia nagy lépéseket tett a fejlődés felé és elmondhatjuk mára már a balatoni vendéglátás egy része is olyan innovatív változásokon ment át, mely a vendéglátás prosperálásában a minőség útjára lépett.

Egyértelműen szintet lépett a Balaton is. Az nyilvánvaló, hogy mindig van hova fejlődni, és ez még csak az út eleje, de kétséget kizáróan: igen, van élet a balatoni hekk után. Ezt a témát a Chef & Pincér oldal szerzője vetette fel, Onnan folytatnánk, hogy a Balaton brand felfrissült, újraéledt, és a populáris divatnak megfelelővé vált, népszerű éttermek, borászatok, trendi helyek alakultak ki, amelyek ha nem is fedik le a tó minden területén, de egyre jobban képviselik a valódi, minőségi vendéglátó ipari szakmát.

Ezt a trendet hirdeti a Gourmet&Sörfeszt Zamárdi, amely belépődíjmentes fesztiválként jött létre a Balaton szívében Zamárdiban. 2019. augusztus 01 - 04 közt a Balaton legnagyobb szabadstrandján érdekes programokkal megfűszerezve várjuk minőségi gasztronómiával és ezen belül fergeteges sör választékkal az érdeklődőket.

Hisszük, hogy gasztronómia része a sör is, bár ez, aki kicsit ismeri az elmúlt évszázadok hazai sör történelmét, az nem csak hiszi, hanem tudja is. Ezt az irányelvet erősítve szeretnénk teret adni a hazai nagy sör gyártók prémium termékei mellett a magyar kisüzemű sörfőzdék kínálatának is, sőt a fesztiválon nem csak a magyar sörfőzdék, de a környező országot kisüzemű, kézműves söreit is ínycsiklandóan fognak habozni a látogatók korsóiban.  Az ételeknél is figyelünk arra, hogy a hazai gasztronómia minőségi képviselői jelenjenek meg az éttermi és a street food, food truck vonalon is. Megjegyezve, azt, hogy hekk is elkészíthető kulináris módon, még ha nem is tipikusan Balatoni halként.

Gourmet&Sörfeszt Zamárdi - 2019. augusztus 01 - 04 közt a Balaton legnagyobb szabadstrandján várunk érdekes programokkal, minőségi gasztronómiával és nagy választékban sörrel! Ízleld meg a nyarat!

PROGRAMOKRÓL ÉS KIÁLLÍTÓKRÓL FOLYAMATOS ÉS RÉSZLETES INFORMÁCIÓT A RENDEZVÉNY FACEBOOK OLDALÁN ITT TALÁLNAK!