Sör világnapján ünnepelj velünk Zamárdiban!

Szerző: admin | 2019-05-03 08:18

Sör világnapján ünnepelj velünk Zamárdiban!

2019. augusztus 02. a sör világnapja! A nemzetközi sörnap a sör ünnepe, melyet 2008 óta minden év augusztus első péntekén tartanak. Találkozzunk tehát augusztus első hétvégén Zamárdiban és ünnepeljünk közösen a sört! A cikkben megtalálhatóak nemzetközi szokások is a sör világnapjára, amelyeket érdemes kipróbálni.

2019. augusztus 02. a sör világnapja! A nemzetközi sörnap a sör ünnepe, melyet 2008 óta minden év augusztus első péntekén tartanak. A nemzetközi ünnep gondolata egy kis amerikai sörözőből, Santa Cruzból indult világhódító útjára. Ezen a napon a sör előtt tisztelegve több, mint száz országban szerveznek rendezvényeket, a hazaiak közül e napon talán a legnagyobb és legszélesebb kínálattal rendelkező lesz a Gourmet&Sörfeszt Zamárdi - 2019. augusztus 01 – 04 közt, így e jeles napon augusztus másodikán is. Ráadásul ehhez a Balaton part életérzése és minőségi gasztronómiai is párosul érdekes programokkal fűszerezve. 

Hogyan ünnepelhetjük az IBD-t?

Azok számára, akik az új nemzetközi sörnapi dolog újdonság, összeírtuk ezt az útmutatót arról, hogyan ünnepelhetjük ezt a sörben gazdag napot.

 

3 jó szokása,  azaz  jó a jó sört inni, a jó barátokkal

Ha egymagadban gondolkodsz az International Beer Day ünneplésére, gondolj újra! A sör fogyasztása persze a nemzetközi sörfesztivál ünneplésének legfontosabb része, de meggyőződésünk, hogy a sör a legjobb barátokkal együtt fogyasztva.  Tehát hívd meg barátaidat egy IBD közös ünneplésre.

 

Keresd meg a legközelebbi IBD ünnepségét

Jó a barátokkal közösen ünnepelni, de könnyebb, ha nem otthon töltitek a napot. Nincs főzés, takarítás, csak simán a sör élvezete! Lehet, hogy minden sarkon rendezvények vannak ilyenkor, de az biztos, hogy Zamárdiban a Balaton partján széles sörválasztékkal várja az ünneplőket a Gourmet&Sörfeszt Zamárdi - 2019. augusztus 01 – 04 közt, így e jeles napon is augusztus másodikán.

 

Adj sört ajándékba

Jól ismert tény, hogy a sör legjobb ízű akkor, ha valaki mást vásárolja meg neked. Így hagyomány a nemzetközi sörnapon, hogy mindenki vásároljon sört a barátaidnak ajándékba! Amikor átadod a sört, ne felejtsd el mondani a sörök hagyományos szavait:

- Adom neked a sör élvezetét ajándéka

Azáltal, hogy a sört adsz ajándékba ad a barátaidnak és vélhetően ugye cserébe is kapsz ajándékba sör, így bezárul a kör. Netán több kör is, hát nem élvezetes szokás?

 

Élvezd a más kultúrából származó söröket

A föld egy nagy sörvilág, amely tele van csodálatos új ízekkel. Kalandozz, próbálj ki valami újat a Nemzetközi Sörnapon!

 

Köszönöm a sörkészítőt, köszönöm a csaposnak stb.!

Több ezer férfi és nő szerte a világon annak szentelte életét, hogy biztosítson számunkra a fergeteges minőségű söröket.  A földről, amely ehhez adja vízét és érleli a kalászokat, már ne is beszéljünk. A nemzetközi sörnapon fontos, hogy ezek az emberek tudják, hogy értékeljük őket. Szóval írj, egy rövid üzenetet online oldalaikra vagy csak köszönjetek nekik, amikor találkoztok ezen a napon, de érezzék ők is, hogy a sörfőzdék, csaposok is tudják hálásnak vagyunk e remek nedűért. (A szokásokat a nemzetközi sörnap hívatalos oldaláról hoztuk nektek. )